29 jan. 2010

Härligt pysselrum!

Här är en inspirerande bild från bloggen ROOM AND SERVE som just nu gästas av MayaLee. Bilden är från hennes eget pysselrum. Just bilden på skrivbordet ser så härlig ut, tänker på min 5-åriga dotter som gärna vill ha ett skrivbord. Dessvärre tror jag inte att ett sådant får plats i hennes rum. Det kommer nog bli lösa hyllplan fästa på väggen med konsoler från Elfa. Men den lilla hyllan ovanför från Ikea skulle nog kunna klämmas in!

Förvaring för mina tyger!

Här är förvaringslådan SNACK från IKEA som jag funderar på att ha mina tyger i under skrivbordet. De förvaringskorgar i plast som jag nu har håller på att duka under av överbelastning. Vad tycks? Man kan ju trava dem på varandra också, lite på sniskan.

28 jan. 2010

Snygg effekt med dubbla lampor

Jag har själv en sån lampa i mitt vardagsrum. Har aldrig funderat på att hänga den sådär nära väggen som punktbelysning över något annat än vardagsrumsbordet. Kul idé. Snyggt mot den svarta väggen också, grafiskt, det gillar jag. Min syster målade nyligen sitt TV-rum i källaren svart och det blev jättefint.

Finfint badrum!

Jag fastnade för det här badrummet när jag var inne på Bolimagasinets hemsida. Det är något åt det hållet jag strävar åt med vårt badrum som ska renoveras. Mjuka naturtoner och små färgklickar i form av detaljer på den inbyggda hyllan. Väldigt snyggt och smart, det gör det enkelt att förändra. Men mosaik blir det nog inte i badrummet på nedre plan, vi vill ha stora plattor. I badrummet på övervåningen kan jag tänka mig lite djärvare färger, kanske även en fondvägg i mosaik. Vi ska inte heller kakla alla väggar, det här var ett snyggt exempel på hur det kan se ut. Nu väntar vi bara på att få in offerten. Visst var det ett harmoniskt badrum!

27 jan. 2010

Onsdagsmorgon i kollektivtrafiken!

Varför inte satsa på en fototapet? Just nu passar denna mitt humör som handen i handsken, ha, där fick jag till det. "Float like a butterfly, sting like a bee". Idag har inte varit min dag. Yngsta dotterna valde att slå upp sina bruna små ögon 04.15. Pga trötthet, frustration eller vad jag nu ska skylla på så försökte jag på allvar resonera med denna lilla 1,5 åring. "Elvira det är mitt i natten, alla sover, mamma tänker inte gå upp nu" som om det skulle hjälpa. Nåväl tillslut blev det riktig morgon och storasyster vaknade (otroligt att hon kan sova trots en gallskrikandes lillasyster som jag förgäves försökte natta om tills jag insåg att det aldrig skulle gå). Alla kom iväg till dagis, glada i hatten, barnen såg fram emot lek och stoj, jag att komma i tid till jobbet. Trodde jag åtminstonde. Jag möttes av inställda bussar, elfel på T-centralen (och som om det inte var nog så sa fröken i förbifarten på dagis att kräksjukan brutit ut) vilket resulterade i att jag kom 1 timme försent till jobbet. Så jag säger bara bring it on! Idag kanske jag inte bara sticks.

Tävling!

Jag vill passa på att tipsa om en tävling på bloggen I Veras hus där man kan vinna 6 st valfri bokstäver från Blacknwhite. Själv väljer jag nog just dessa! Skulle passa fint i min lilla kontorsvrå där jag för övrigt håller på att skapa lite bättre ordning just nu.

26 jan. 2010

Härlig industrikänsla!

Härliga bilder från ett reportage i Aftonbladets Hem & Trädgårds bilaga. Den sista bilden är en direkt passning till min storasyster. En sån där hylla skulle du ju kunna ha i syrummet i källaren med allt du producerar! Hela regortaget kan du se här! Jag gillar alla lampor samt basen vit. Härligt oxå med alla loppisfynd och andra smarta lösningar där man återvunnit diverse möbler, träbackar osv. Men allvarligt talat med två barn och ännu fler på besök ibland är det så smart med vita golv. Syns inte all smuts direkt? Vad säger ni som har vita golv och barn?

25 jan. 2010

Nordsjö Idé & Design

Jag gjorde ett stiltest på Nordsjö, här är resultatet. Det stod även detta om min stil: "Möblerna och inredningen är inte så genomtänkt. Du har helt enkelt valt det du tycker om och det du tycker om har fått stanna". Jag tycker det stämmer in ganska bra på mig. vad tycker ni som känner mig?

Måndags Inspiration!

Våriga bilder från NUNC Inredning. Jag har upptäckt en ny webbshop. Stilen är vintage, industri, nytt och gammalt. De kan stoltsera med produkter från märken som Odd Birds, AnnaO, House Doctor och Tove Adman. Absolut värt ett besök. Själv är jag just nu på jakt efter stora flyttbara lådor att förvara mina tygstuvar i. På grund av platsbrist får jag inte in ett snyggt skåp som jag helst skulle vilja ha. Jag såg faktiskt några snygga trälådor på IKEA förra veckan. Återkommer med bilder. Jag gillar brickan på bilderna skarpt. Ser ut att få plats med det mesta på. Snygg nog att bara låta stå framme i köket med favorit olivoljan och andra goda kryddor och diverse teburkar. Det är snyggt när man organiserar upp alla prylar man har på bänkarna i köket. Ett samlat intryck ser alltid lite mer stajlat ut.

22 jan. 2010

Inspirationsbilder!

Jag har hittat ett hus som är till salu ett stenkast ifrån där vi bor nu, vilket är viktigt efter som vi trivs så bra i området. Ett radhus det med men på 152 kvm. Jag tänkte gå på visning i helgen. Oj oj vad hjärnan börjar jobba. Även om det är lite dålig tajming så kan jag inte hjälpa att tankarna vandrar iväg. Tänk att få börja om i ett nytt hus. Här är lite bilder som jag samlat på mig under den senaste tiden. Bilder från Rie Elise Larsen och Susanna Zackes hemsida.

20 jan. 2010

Dementi

Detta är en bild på Umeå hamn och inget annat! Jag la tidigare upp en bild på Köpenhamn! Hur snurrigt får det bli. Tack för att det kom fram. Annars hade jag levt i den villfarelsen att det faktiskt ser ut så!

Nytt besök på sjukhuset!

Ni får ursäkta bildkvalitén men det är taget med mobilen. Jaha så blev det ytterligare ett besök på akuten med lilltjejen i helgen. Det är astma som spökar. Detta är den frukost vi fick på morgonen på SÖS infektionsavdelning. Ser inte mycket ut för världen men den var såå efterlängtad. Aldrig förr har en frukost smakat så bra. Det fanns inte så mycket annat att göra än att titta på TV och vänta. Vi fick inte ens lämna rummet. Vi hade inte planerat att bli kvar över natten så det var bara att hoppa i säng med de kläder jag kom i och sedan glatt stiga upp i samma outfit. Det kändes som ett vakum att vara på sjukhuset, bara vänta och vänta på att få åka hem. Vad glad man blir för den vård vi har i Sverige, helt underbar och underbar personal. Som ni kanske förstår har jag inte hunnit blogga under helgen men snart så kommer det fler inläggg. Jag var en tur på IKEA igår, mer om det imorgon.

15 jan. 2010

Trappor!

Jag har tänkt inom den näsrmsta framtiden måla om min trappa. Jag vet inte om den ska bli helt vit eller om jag ska lämna själva trappstegen omålade som på bilden överst! Vad tycker ni är snyggast? Nu har vi inte ett ljust golv som matchar den ljusa färgen björkstegen har men direkt nedanför trappen har vi grått klinkers likt nedre bilden. Tacksam för era kommentarer. På återseende. Nu mot helgen. Den första utan min sambo som imorse drog med taxin (han försov sig dessutom , helt olikt sig själv, han vill nog inte åka egentligen..) till centralen och vidare mot studier i Umeå. Jag tycker han är väldigt stark som ger sig ut på såna äventyr utan oss, han är egentligen en riktig hemmapappa.

14 jan. 2010

Väggord!

Underabara väggord från Vimsa Dekor! Tipset kommer från Flex Inredning. Jag måste ha det direkt. Sitter redan och nynnar på denna underabara låt... kanske ovanför byrån i hallen utanför sovrummen? Har funderingar på att flytta om en del foton. Jag vill få ihop dem på samma vägg, alla i svarta ramar. Passar nog på att måla om i samma veva. Tänk så många projekt som dyker upp i huvudet nu när jag ska vara ensam i veckorna (min sambo ska plugga på annan ort under två år) och tänk så förvånad han ska bli när han kommer hem på helgerna!

13 jan. 2010

Se vardagen!

Som glad amatörfotograf hakar jag direkt på Weronicas (En mammas dag) utmaning om att fota mer i vardagen, får se om det verkligen blir ett kort om dagen men ambitionen är som vanligt hög! Tack vare det fina (men kalla) vädret har det blivit en hel del uteaktiviteter med barnen. Denna bild togs efter ett pulkarace i hejdundrande fart nedför den lokala skidbacken!! Undra på att Filippa ser så glad ut. Måste ha kittlat ordentligt i magen. Min förhoppning och anledningen till att jag antar denna utmaning är att jag ska försöka bli bättre på att fota hemma hos mig. Bilder på barnen kommer säkert att smyga sig in ibland också.

12 jan. 2010

Villa Portugal

Tänk om man var lite mer vågad i sina inredningsval. Jag lutar mer åt det skandinaviska svala men om jag skulle slå på stort så skulle jag gärna bo så här. Jag har ju redan en förkärlek till betong och väggarna och golven i det här hemmet påminner om betong. Jag älskar den råa ytan tillsammans med de varma färgerna och textilierna. Bilder att inspireras av!
Bilder från Interiors Magazine

11 jan. 2010

Tapet eller målat?

Länge har tapeter varit i ropet men nu spås det nya tider för målat och enfärgat läser jag på Sköna Hems hemsida. Passar mig perfekt. Jag som aldrig kan bestämma mig alternativt tröttnar väldigt snabbt. Jag kan tycka att tapeter är helt underbara men har svårt för att bara välja en. Detta har resulterat i att nästan alla väggar är vita förutom i den övre hallen men där funderar jag på vitt. Istället blir det ytterligare en färgglad kudde till samlingen i soffan. Den här bilden är väldigt behaglig tycker jag. Det lila i den mönstrade tapeten tas upp av den enfärgade och det gröna knyts ihop av pläden och växterna i fönstret. Väldigt harmoniskt! Om jag hade plats skulle jag ha en sådan här läshörna i mitt sovrum. Jag har inte hunni fota min broscher á la Odd Birds som jag sydde i helgen men jag återkommer senare i veckan med bilder.
Bild från Sköna Hem

8 jan. 2010

Lapptäcke

Jag ska sy ett lapptäcke! Detta mönster kommer från underbara Amy Butler. Det som är så bra är att man kan ladda hem mönstret gratis här! Tyger från Amy Butler kan man köpa på Broarne. Jag ska slå till direkt tror jag. Återkommer med resultat, kan dröja ett tag dock. Sist jag sydde lapptäcke var på högstadiet. Tanken är att det ska bli ett överkast till vår dubbelsäng, är väldigt sugen på att göra en makeover i vårt sovrum. Jag vill ha vitt på väggarna men sambon säger nej. Vi får se hur det slutar. Återkommer med bilder.

Romantiskt rum för en snart 5-åring..

Lite spridda tankar och ideér kring dotterns rum som står inför en förändringsfas. Undra om hon skulle gå med på tapeten från PIP (går att beställa på Inreda bl. a.)? Ett skrivbord ska vi i allafall införskaffa men det får inte bli för stort, några förslag? Gärna ett äldre, måste kolla in blocket ikväll. Fina pläden och påslakanen är från Ellos, korgarna för förvaring från Inreda.com. Den fina väggdekoren kommer jag inte ihåg vart den kommer ifrån. Fint med ord på franska...

7 jan. 2010

Tillbaka!

Det har varit mycket efter jul, kräksjuka och nu bokslut! Men nu tänkte jag slänga in några inlägg för att stilla både mitt och förhoppningsvis ert sug efter nya ideér och uppslag. Jag måste passa på att puffa för två av mina inspirationskällor och deras hemsidor/bloggar. Josefins Gästpresenter, ideérna tar aldrig slut och jag undrar alltid hur hon hinner. Känner mig ofta väldigt lat i jämförelse. Min kära syster har både en blogg och en hemsida. Hon är duktig som få på det mesta faktiskt i synnerhet inredning och trädgård, där ligger jag i lä. Jag har ett förslag till er Josse och Helena, är det inte dags för en pysselkväll snart! Hos Helena kanske :))
Bild på brosch från Oddbirds